Čo je to “tvrdá voda”? Čo robiť, aby sa mi nezavápnil espresso kávovar?

Musíte mať tester na tvrdosť vody. Testery merajú v anglických, nemeckých alebo francúzskych stupňoch. Tu je tabuľka prepočet konvertor stupňov nemecké francúzkse anglické. Najčastejší je nemecký stupeň, ale dobre si pozrite návod na vašom testery – kvapkách na tvrdosť vody. Musíte vedieť, v akých stupňoch tvrdosť vody meriate, že? Všimnite si, že jeden nemecký stupeň rovná sa 1,78 francúzskeho stupňa a to sa rovná 17,8 ppm CacCO3
Do 80 mg/l môžme hovoriť o mäkkej vode. Ak máte tester v nemeckých stupňoch, vedzte: 4 kvapky už je veľa!
Ak máte tester vo francúzskych stupňoch, vedzte: 8 kvapiek už je veľa.
Ale pozor: je dôležité vedieť, či tvrdú vodu spôsobil horčík alebo vápnik.
Horčík nespôsobuje vodný kameň a môže vylepšiť chuť espressa.
Ak máte vlastnoručne vytunovanú vodu ako páni tak, že v nej máte minimum /nula/ vápnika a pridali ste umelo vo svojom labáku horčík, môžte nakvapkať aj 5-6-7 kvapiek v nemeckých stupňoch a nemusíte sa ľakať.
Pôjde len o chuť espressa a aj vody samotnej.
Študuj revolučnú vedeckú kapitolu: “voda je veda” v našom journale, keď chceš dokonalú babračku s vodou:)
Kto však má tvrdú vodu spôsobenú vápnikom /drvivá väčšina smrteľníkov/ a nakvapkal už 4 kvapky, musí častejšie zmäkčovať vodu, inak bude hard rock v espresso kávovare!
Howgh!

Čo je to mäkká voda? To je voda, ktorá má minimálne množstvo minerálov v sebe. Má minimálne množstvo rozpustených látok v sebe. Ako ukazuje tabuľka, ak má voda viac ako 62,5 ppm v sebe, už nie je mäkká. Vy si pamätajte toto: tester funguje tak, že kvapkáte do vzorky vašej vody, ktorú testujete. Ak máte tester v nemeckých stupňoch …..4 kvapky už je veľa, musíte zmäkčiť vodu. Ak máte tester vo francúzskych stupňoch ——-7 kvapiek už je veľa. O zmäkčovaní vody máme blogy. Surfujte trošku po našom žurnále a nájdete.
Zmäkčujeme “dvomi smermi” toto sme si tak pracovne nazvali len my a hneď vysvetlíme.
Prvý smer je, že z tvrdej vody z vodovodu len uberám jej tvrdosť. To je napr použitie väčšiny filtrov. Veľkých bwt alebo brita atď. Platí to aj pre OSCAR /kúpiš tu/ tento OSCAR je taký vankúšik na zmäkčovanie vody pre kávovary, ktoré sú na nádržku vody. Oscar vankúšik hoď rovno do nádržky s vodou. Vedz toto: oscar potrebuje až 24 hod, aby zmäkčil tvrdú vodu na 2-3 nemecké stupne.
Oscar postupne slabne a potrebuje až 2 -3 dni aby vodu dobre zmäkčil.
Za druhý smer považujeme takéto čosi: že vodu najprv úplne destilujem na nulu a potom ju opätovne obohatím o soli, ktoré potrebuje aj naše telo aj kávovar.
Nelej destilovanú vodu do kávovaru, skoroduje ti.
Destilovanú vodu urobíš na domácom destilátore vody, ktorý kúpiš tu
Destilovanú vodu dosypem práškom tww espresso profile

tww espresoo profile vysyp celý sáčok – obáločku do dvoch litrov destilovanej vody a máš perfektnú vodu do kávovaru
Voda, do ktorej si nasypal celú obáločku tww espresso profile bude mať 180 tds
Niekto sa spýta: a nemôžem nasypať len polku obáločky? Nie nasyp vždy celú a ak sa ti 180 zdá veľa rozrieď si to ešte ďalšou destilovanou vodou, ok?
Potom ešte existuje tww classic profile pre filtrované kávy pre alternatívy. TWW classic má trošku iné zloženie minerálov, ako má tww espresso.
Preto do espresso kávovaru lej len vodu tww espresso profile.
Pridať komentár
Chcete sa pripojiť k diskusii?Neváhajte prispieť!