home roasting pražíme výberovú kávu doma

,

air roaster price cena buy

Etiópia Sidamo – špičková ovocná výberová káva ideálna na light roast pre home roasterov fajnšmekrov príjemná lahodná aciditka. Vždy dávame in 50 g

doma dyi

Do domácej pražičky na výberovú kávu zvanej zvučne JANO sme dali presne 50 g zelenej výberovky Sidamo. Kávu doma pražíme pri teplote 190 stupňov. Po prvom cracku nechávame kávu ešte jednu min pražiť a prepíname na cooling. Výstup / out / je 43,5 g

Čerstvo doma upraženú výberovú kávu po upražení a vychladnutí nasypeme do sáčku a necháme ju päť dní v kľude odpočívať.

Zasa sme dali do JANA 50 g zelenej / in / a po upražení sme dostali 42,9 g voňavej light roast hnedej /out /. Teplota aj teraz 190 stupňov a nechávali sme pražit kávu 1 min po first cracku, potom cooling.

prazicky

Dno sklenenej nádoby pražičky JANO. Cez tieto diery fúka na zelenú kávu horúci vzduch, a preto v pražičke káva tak veselo nadskakuje. Káva sa musí hýbať.

Chaff alebo pergamen horúci fén odfúkne do komínika, kde sa zachytí v takom klobúčiku a neotravuje pražiara home roastera. Veľmi šikovne vymyslené. Praženie kávy doma je tým pádom zábava a nie otrava, ako pri mnohých iných domácich pražičkách na kávu.

air

Porovnávam in a out a podľa toho viem, na aký stupeň som doma upražil kávu. Urobím si poznámky, lebo musím čakať 5 dní, kým budem chutnať.

Za odmenu toto naše video

Edit 16.2. 2022

Pražíme doma kávu na domácej pražičke kávy každý deň. Zatiaľ  furt na JANOVI. Pražiť na Janovi je zážitok a pritom je to super easy!

Krásne voňavý kumšt!

Postupne sme zistili, že naj káva /platí pre etiópiu sidamo/  je 50 g in a 45,5 out.

Je až neuveriteľné, ako veľa robí každý mini detail každá desatina GRAMU na výstupe. Aj v chuti aj v odtieňoch. Musíme kúpiť dáky presný merač odtieňov farieb.

Teraz už takmer vždy dostaneme pri 190 stupňoch pri 3 min 30 sek výsledok 45,5 a krásne počuť crack tesne pred tým, ako JANO prepne na cooling.

Espresso aj brew filtrík chutí aj vonia znamenite!

destilacka vody

Voda: 80 tds brew ratio až 1:19 Káva: 50 g in a 45,5 out

Vodu si destilujeme sami, aha

Do destilovanej vody si sypeme TWW na espresso, aha

Destilovanú vodu na brew na alternatívu na filter si remineralizujeme TWW classic profile, aha

 

 

 

 

0 Odpovedí

Pridať komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *