Kiambui Keňa od Gardelli alla Clever dripper
Hodnotenie: 90,5 bodov *Terroir Best Lot*
Čierna ríbezľa, ružový grapefruit, brusnica, med.
Omniroast. Praží šampión Rubens Gardelli: pondelok, streda, piatok a v ten istý deň kávu posiela nám.
Producenti: malí farmári, Kirinyaga, 1550 m.n.m. Spracovanie: mokré /washed/
Kultivar: SL28 a SL34
Zber: nov 16 -jún 17
Stanica Kiambui sa nachádza v oblasti Kirinyaga. Založili ju v sedemdesiatych rokoch.
Kiambui manažuje Mathew Nyange, má iba 6 pomocníkov.
Stanica začala s ochranárskymi aktivitami. Všade naokolo tu rastú pôvodné stromy, ktoré komunita ochraňuje.
Robia si všetko sami: plejú, hnoja, obstrihávajú vetvičky, mulčujú. Čerešne pozbierajú a dovezú ich na stanicu, kde sa spracujú mokrou metódou.
Umývajú čerstvou vodou z rieky Kii.
Vo veľkých nádržiach sa čerešňa zbaví šupky, umyje sa a vysuší na sušiacich stoloch.

ACAIA najpresnejšia váha na kávu. Náš recept na clever dripper: 19 gramov na 330 gramov vody. Brew ratio 1:17 Celá show končí pri 3 minúty 30 sekúnd. Ale treba experimentovať. Čerstvá Kiambui Keňa od Gardelli chutí skvelo aj keď ju extrahujeme dlhšie. Je sladšia a plnšia, ak ju extrahujeme dlhšie. Skúšali sme ju aj pri 6 minútach!

Flush filter before brew! Používame horúcu vodu. Všetko spláchneme. Aj si pekne zohrejeme clever dripper made in Taiwan, nech kávičku zbytočne nešokujeme, že?

Na ručnom mlynčeku na kávu Comandante sa melie rýchlo a nie je to otročina, ako na iných ručných mlynčekoch na kávu. 19 gramov pomeliem za 50 sekúnd ako nič. Ide to zľahka, nezadrháva to.

Predparenie -preinfúzia. Predparujem 95 stuňovou vodou. Snažím sa použit objem vody rovný dvojnásobku kávy. Malo by to byť teda cca. 40 gramov vody. Tu som trošku prestrelil, asi sa mi triasla ruka. Predparujem, predparuješ, predparujeme: aspoň 30 sekúnd od momentu, kedy sme prestali liať vodu. TDS: 100 mg/l
Pridať komentár
Chcete sa pripojiť k diskusii?Neváhajte prispieť!