Los Coles od Gardelli alla Chemex
Los Coles z Guatemaly má takéto hodnotenie: 89 bodov. Káva pochádza z oblasti Huehuetenango a vyrástla vo výške 1650 m.n.m.
Spracovanie: mokré (washed). Je to “Caturra”, ktorú zbierali niekedy medzi marcom 17 a júlom 17.
Upražil majster Rubens Gardelli.
Tento región je na úbočí hory Cuchumatanes, ktorá je najvyššou nevulkanickou horou v celej Strednej Amerike. Vanú tu horúce vetry z Mexika, káva sa tu preto pestuje aj vo výškach 2000 m.n.m.
Región Huehuetenango je odvšadiaľ ďaleko: všetci producenti si kávu spracúvajú sami. Los Coles farma patrí pánovi menom Felipe Camposeco.
Mechanicky odstránia šupku z čerešne. 32 hodín namáčajú čerešne v čerstvej vode a potom, keď je umytá, ešte 24 hodín v ďalšej čerstvej vode a napokon zrnká 12 dní sušia na slniečku.
Pridať komentár
Chcete sa pripojiť k diskusii?Neváhajte prispieť!