espresso profile third wave water riedenie RO alebo destilovanou vodou
Tu je link priamo na third wave water TWW espresso profile klikni sem
Iba espresso profile TWW je vhodný do espresso kávovaru. Nelej do espresso kávovaru ten druhý produkt od TWW “classic” profile.
Presné zloženie espresso profile TWW je: Magnesium Sulfate Calcium Citrate Potassium Bicarbonate
Na rozdiel od classic profile, ktorý je určený na filter na alternatívy, a ktorý má takéto zloženie: Magnesium Sulfate Calcium Citrate Sodium Chloride
Nezabudnúť, že obáločky s minerálmi používame iba s destilovanou vodou alebo s RO vodou / reverzná osmóza/ a sypeme ich vždy komplet celé.
Domáci destilátor vody máme a predávame na eshope tu.
Koľko presne tds máme vo vode, keď tam prisypeme obáločku espresso profile? Treba presne zmerať tds metrom.
RO voda má 20 a po prisypaní remineralizačného prášku TWW espresso profile bude mať až 180 to je cca 10 – 11 kvapiek nemeckých stupňov
Preto mnohí ešte túto vodu /180/ riedia 1:1 s dvomi litrami RO vody a dostanú výsledok cca 95 toto je cca 6 nemeckých stupňov a to je dobré do espresso kávovaru, aby sa nezavápnil a aj voda a espresso bude chutiť perfektne.
17 tds je cca 1 nemecký stupeň
Ešte jedna upútavka:))
V tomto videu sme videli, že doma vydestilovaná destilovaná voda má ozaj nula nemeckých stupňov tvrdosti. Kvapli sme tri kvapky indikátora a hneď sa voda sama od seba sfarbila namodro. Nemuseli sme kvapnúť ani jednu kvapku titrantu. To znamená, že destilovaná voda má nula nemeckých stupňov tvrdosti.
Pridať komentár
Chcete sa pripojiť k diskusii?Neváhajte prispieť!