Kiambui Keňa od Gardelli alla Clever dripper
Hodnotenie: 90,5 bodov *Terroir Best Lot*
Čierna ríbezľa, ružový grapefruit, brusnica, med.
Omniroast. Praží šampión Rubens Gardelli: pondelok, streda, piatok a v ten istý deň kávu posiela nám.
Producenti: malí farmári, Kirinyaga, 1550 m.n.m. Spracovanie: mokré /washed/
Kultivar: SL28 a SL34
Zber: nov 16 -jún 17
Stanica Kiambui sa nachádza v oblasti Kirinyaga. Založili ju v sedemdesiatych rokoch.
Kiambui manažuje Mathew Nyange, má iba 6 pomocníkov.
Stanica začala s ochranárskymi aktivitami. Všade naokolo tu rastú pôvodné stromy, ktoré komunita ochraňuje.
Robia si všetko sami: plejú, hnoja, obstrihávajú vetvičky, mulčujú. Čerešne pozbierajú a dovezú ich na stanicu, kde sa spracujú mokrou metódou.
Umývajú čerstvou vodou z rieky Kii.
Vo veľkých nádržiach sa čerešňa zbaví šupky, umyje sa a vysuší na sušiacich stoloch.
Pridať komentár
Chcete sa pripojiť k diskusii?Neváhajte prispieť!