Preosievanie kávy: dokonalý pour over
Pravda je smutná ako koniec Vinnetoua: žiadny mlynček na kávu nemelie úplne rovnomerne.
V homebarista.sk sme nekompromisní ako švajčiarski hygienici. Pri všetkých prípravách kávy od espressa po french press preosievame čerstvo pomletú kávu cez sitko.
Na fotkách vidno, že legendárna unimodálnosť mletia sa možno týka jedného modelu mlynčeka na kávu od Ditting alebo povesťami opradenej EK 43.
Rada do života: ak sa dá, noste so sebou pri kúpe mlynčeka neúplatné vreckové sitko, a kým niečo kúpite, za hlasného spevu preosievajte.
Možno sa pri tom budete cítiť ako budhistickí mnísi v nepálskom kláštore a napokon vás odnesú zamestnanci Červeného kríža na nosidlách s pokročilou nirvánou.
Povstaňte a vypočujte si rozsudok: až na pár výnimiek, všetky mlynčeky melú bimodálne.
Akoby mleli na dve veľkosti naraz. Pre pedantov nemelú dostatočne rovnomerne. Dajte si miniatúrny obrázok sitka z tescomy vytetovať na predlaktie, aby ste naň nikdy nezabudli a vždy ho nosili so sebou, home baristi.
Preosiata káva je iba začiatok perepúte. Teraz môžte začať konečne vedecky experimentovať s časom, teplotou, typom vody, agitáciou ako bradatí alchymisti. Dobrew chuť!
Aké máte skúsenosti vy? Melie váš mlynček unimodálne? Sem s ním, nech ho opáčime.
Pridať komentár
Chcete sa pripojiť k diskusii?Neváhajte prispieť!