1zpresso x pro osvetova 18

1Zpresso XPRO

, ,

Link na náš eshop tu

Link na výrobcu 1Zpresso tu

1Zpresso X PRO

X PRO pomelie 25 – 30 g výberovej kávy, to je tak akurát na jednu porciu na filter.

X PRO melie hrubšie na filter / aeropress, chemex, v60, kalita, moka, french /aj jemne na espresso.

Ľahúčko sa s ním melie a nezadrháva pri mletí. Je to zážitok mlieť s týmto mlynčekom. Mnoho ľudí – a to celkom právom- je citlivých aj na to, ako ľahko sa s mlynčekom melie. Nikto nechce, aby ho pri mletí čerstvej výberovej arabičky pred návštevou v nedeľu zaseklo, ako keď ti v deväťdesiatkach sekal obľúbený film na nete.

Treba si uvedomiť, že s ručným mlynčekom na kávu, ktorý si napokon vyberieš, budeš mlieť dennodenne. Musí to byť teda príjemný zážitok a nie drina, ktorá napokon spôsobí, že prestaneš piť výberovú kávu:)

Home barista chce pri mletí výberovej kávy svoju dôstojnosť zachovať, však?

Tech.:

X PRO má až 60 klikov – 1 klik rovná sa 12,5 mikrónov.

Ľahko sa orientuje na stupnici jemnosti / hrúbky mletia.

X pro má NEW HEPTAGONAL 40mm stainless steal conical burr – to znamená mlecie kamene sú 40 mm z nerezu.

X pro melie najemno na espresso a konzistentne.

Treba počítať s tým, že pri mletí na espresso to ide trošku tažšie ako keď si nastavíš hrúbku mletia na filter.

Najväčšia výzva vždy bude: svetlé výberové zrno light roast, ktoré budeš mlieť na espresso.

Presne takto sa testujú dobré ručné mlynčeky na výberovú kávu!

X PRO je super na cesty na hory na túry aj domov.

Už sa teším, keď X PRO vyskúšam na zimnej prespávačke s chalanmi na Vydrici. Mali by sme urobiť video..

X PRO váži 610g inými slovami – je ľahučký skoro ako ťažšie pierko.

X PRO má priam víťazné miery: 17.5 x 5.2 cm

25-30g pomelie naraz, to sme už spomínali. Toľko zrna pomestíš do hornej komory pred mletím a toľko ti pojme nádržka na čerstvo pomletú výberovú kávu v dolnej časti.

X PRO vyrobili z kvalitných materiálov: 420 Stainless steel, 304 stainless steel, hliník – zliatina, drevo!

Hor sa do hor!

0 Odpovedí

Pridať komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *