Espresso extraliga. Prečo sú espresso kávovary “Dalla Corte” výnimočné?
Na návšteve vo fabrike “Dalla Corte” v Miláne sme sa toho veľa dozvedeli. Prečo sú espresso kávovary od “Dalla Corte” také výnimočné?
Takto mi to vysvetlili milí členovia tímu “Dalla Corte”. Zakladateľ Bruno Dalla Corte dlhé roky pracoval najprv pre “Faemu” a pomohol vymyslieť legendárnu hlavu E61, ktorú dnes každý home barista pozná.
Neskôr spolupracoval s “La Spaziale”, o ktorej sa vie, že ohrieva hlavy espresso kávovaru inak: horúcou parou, ktorá stále koluje v hlave a tým udržuje teplotnú stabilitu, aby každé espresso bolo rovnaké.
Espresso kávovary “Dalla Corte” robia pár zásadných vecí inak ako väčšina espresso kávovarov. Demonštrovali nám to aj priamo v praxi na mašinkách. Vo vnútornostiach espresso kávovaru “Dalla Corte” prúdi studená voda a nie horúca voda. Tým pádom nehrozí, že sa tenké trúbky zavápnia, lebo studená voda nerobí vodný kameň. Ale najmä: pri modeloch espresso kávovarov “Dalla Corte” sú trúbky tenšie ako pri iných espresso kávovaroch, voda prúdi pomalšie aj vďaka špeciálnym prietokovým ventilom. Môcť znížiť / a potom následne zvýšiť/ prietok vody, to je to kľúčové, o čo v extraligovom espresse pôjde!
Pridať komentár
Chcete sa pripojiť k diskusii?Neváhajte prispieť!