SOPACDI KONGO BLUE MOUNTAIN od GARDELLI V60

,

Dočkali sme sa: Rubens Gardelli upražil Sopacdi z Konga! Vraj objav roka! Profil: červená ríbezľa, ruža, vanilka, mandarínka, biele korenie.

Kultivar: Blue Mountain, terroir: Kivu, nadmorká výška 1500-2000 metrov, spracovanie: post soak.

Ideme testovať. Celkové množstvo rozpustných látok vo vode je max. 100 mg na liter.

Toto použijeme po preosiatí.

Toto nepoužijeme. Skúsime na espresso.

V60 musí byť vodorovne. Veľmi dôležité, inak riskujete channelling.

Dôkladne si najprv zohrejem keramickú V60 horúcou vodou. Predparujem tak, že veľmi pomaly nalejem horúcu vodu na kávu. Ak som mal 30 gramov kávy, lejem 60 gramov vody a čakám aj 40 sekúnd. Sledujem, čo sa deje.

Naše brew ratio je 1:17 a tým šetríme vašu drahocennú kávu. Budeme pomaličky a prerušovane liať 523 gramov vody. Lejeme krúživým pohybom sústredné kružnice a nejdeme veľmi na okraj. Nestrachujte sa o čas.

Výsledný čas je 5 minút a 55 sekúnd. Káva bude svieža živá plná a sladká. Acidita potlačená a jemná.

Káva z Konga menom Sopacdi, ktorú upražil vlastnoručne maestro Rubens Gardelli sa usalašila na území SR takto.

Dobrew chuť!

 

 

0 Odpovedí

Pridať komentár

Chcete sa pripojiť k diskusii?
Neváhajte prispieť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *