Do slovenských kín prichádza: REFRAKTOMETER 1! Espresso trass sa!
Je to tak! Z Japonska dorazilo na svetovú Osvetovú 18 nové ATAGO PAL -beštia refraktometer na kávu a osobitne na espresso doma.
Espresso je voda+ to, čo sa dostalo do vody z pomletej kávy počas 20 -30 sekundovej extrakcie.
Refraktometer je prístroj na meranie “kvality” espressa ľudovo povedané.
Refraktometer ATAGO PAL ráta, koľko celkových rozpustených látok z pomletej výberovej kávy je vo vašom výslednom espresse.
Ráta “koľko látok z pomletej kávy sa počas extrakcie dostalo do vašej vody”, čiže do vašej kávy, do vášho zabijáckeho espressa.
S refraktometrom pripravíte zabijácke espresso úplne vedecky.
Refraktometer pomôže hľadať sweet spot!
Môžte si porovnať vaše výsledky podľa vašich chuťových buniek s výsledkami z refraktometra.
Refraktometer totiž vie, kedy je espresso ideálne!
Viete to aj vy?
Budú napínavé videá REFRAKTOMETER 1, REFRAKTOMETER 2, aj 3
Refraktometer je optický prístroj na meranie indexu lomu svetla. Tento index sa počíta pomocou Snellovho zákona. Na meraní indexu lomu svetla je založená aj optická metóda analytickej chémie refraktometria.
Ako vyrátam na koľko percent sa vylúhovala čerstvá pomletá výberová káva do vody pri mojej extrakcii?
BW je “beverage weight” – koľko váži vaše výsledné espresso alebo “out”.
Údaj pod čiarou je váha pomletej kávy alebo “in”.
Od 18-22 percent je vraj úplne dokonalé zabijácke perfektné espresso.
Pridať komentár
Chcete sa pripojiť k diskusii?Neváhajte prispieť!